Wie is Hera van Willick

Ik ben nog net niet op de fiets geboren.. Maar wel bij een moeder voor wie fietsen zowel haar vorm van transport was als haar hobby en uitlaatklep. Als kind fietste ik vaak met tegenzin. Míj́n hobby was het in ieder geval niet. Volgens moeder zat ik achterop haar fiets tot ik zo groot was dat ik met mijn knieën over de grond sleepte.

Daar kwam verandering in toen ik fietsvakanties ontdekte! Geïnspireerd door de foto's en verhalen van mijn ouders ging het ook bij mij kriebelen en zo maakte ik als 19-jarige mijn eerste (solo) fietsvakantie. Iedere zomer werd de tocht wat langer. Tot ik ook buiten de Europese grenzen ging fietsen en het mijn leven in plaats van een liefhebberij werd.

Door de jaren heen heeft mijn liefde voor tourfietsen zich uitgebreid naar mountainbiken, bikepacken en fietsen in het algemeen.

Middels mijn lezingen, website en social media hoop ik anderen te inspireren, motiveren of simpelweg een stukje mee te nemen op mijn bagagedrager om zo de wereld door mijn ogen te bekijken.

Naast het fietsen ronde ik recentelijk een master Praktische Filosofie aan de Radboud universiteit af en heb ik in het verleden verschillende zang- en theateropleidingen gevolgd.

Geboren:
08-10-1985 te Tilburg
Favoriete muziek:
Theatermuziek en folkrock
Grootste angst onderweg:
Seksueel geweld
Favoriete boek:
Hasse Simonsdochter
Favoriete eten:
Indiaas en pizza
Vlees of vega:
Vega
Favoriete reis items:
Donsjas en benzinebrander
Meeste aantal dagen zonder sanitair:
10
Favoriete land:
Kirgizië
Hera-WIld-Awake-logo

Laat ik beginnen met 'wakker'. Het wakker waar ik het hier over heb komt uit het Boeddhisme. Voor de Boeddha betekende 'ontwaken' het loslaten van het ingewortelde gewoontepatroon van naar onszelf kijken als een 'ik' en het 'mijne' dat losstaat van 'het andere'. Ontwaken is de ervaring van het non-duale. Het besef dat alles wat er is golven zijn van één en dezelfde zee. Wanneer alles één is komt er nooit iets bij en verdwijnt ook nooit iets. Alles veranderd, ieder moment.

Door de reizen die ik heb gemaakt is dit gevoel en deze overtuiging in mij ontstaan en het is een wijze waarop ik graag naar de wereld en het leven kijk.

Niet de hele dag vanaf een meditatiekussen in een serene omgeving... maar graag in het wild! Weg uit de omgeving van asfalt, plastic glas en metaal. In de natuur waar ik me zo onderdeel van voel. Daar ben ik thuis.

Vragen, tips of iets anders dat je me wilt laten weten?

Stuur me gerust een berichtje

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.
Scroll naar boven