Wakker in het wild

In deze lezing vertel ik mijn fietsreizen van Nederland naar Azië en terug en door noord en centraal Amerika. Van de eerste sprankels inspiratie in mijn jeugd, tot het kamperen in de eindeloze wildenis van Alaska en het onherbergzame Tadzjikistan. In deze tijd fietste ik door ruim 40 landen en maakte daar van dichtbij kennis met de bevolking, de cultuur en natuurlijk de natuur. Maar ook mijzelf leerde ik beter kennen. Tijdens deze lezing neem ik je mee van het allervroegste begin tot aan de nabeschouwing.
Menigeen gaat na deze lezing naar huis met de kriebels van avontuur en mogelijkheden in zijn buik!

47688094_2701860930039745_3276157635564404736_n

Wakker in het wild is een persoonlijk relaas van een jonge vrouw dat zich afspeelt tussen zeeniveau en 5000 meter daarboven, op de passen in centraal Azië.
Door dit alles heen schijnt de onwankelbare wens van vrijheid, uitdaging, eenvoud en schoonheid.

To pack or not to pack

Bikepacken heeft in de afgelopen jaren in rap tempo aan populariteit gewonnen. Ook tijdens de corona-crisis vlogen de mountain- en gravelbikes over de (virtuele) toonbank. En via mijn social media kanalen krijg ik veel vragen over materiaal, routes, planning etc.

In deze lezing vertel ik over het hoe en waarom van bikepacken en in het bijzonder over de overstap van fietstouren naar bikepacken. Wat is belangrijk om te weten over het verschil tussen deze stijlen?
Maar ook: Hoe kies of plan je een route? Hoe navigeer je? Wat gaat er mee en wat niet en waar laat je het allemaal? Wat zijn de do's en don'ts van het bikepacken?
Ik vertel het allemaal in deze lezing en beantwoord natuurlijk alle vragen over dit thema.

DSC09255

To pack or not to pack is informatief, interactief en enthousiasmerend voor iedere fietser met een liefde voor groot of klein avontuur in de natuur.

Off road Andalusië

In het najaar van 2019 fietste ik ruim twee maanden door het zuiden van Spanje en een stukje door Portugal. Voor een groot gedeelte volgde ik de 'Altravesur' route. Ondanks dat deze route bijna geheel door de natuur liep was het zeker geen 'ride in the park'. De winter viel vroeg in en de kou en zwaarte van de route eisten een zware tol van zowel lichaam als geest. Toch werd dit een tocht om nooit te vergeten. De schoonheid en het kalme tempo van Andalusië lieten mij de pijn vergeten en de rust in mijn hoofd zacht aan wederkeren.

IMG_1509

In Off road Andalusië neem ik de luisteraar mee op een pittige reis. Na deze lezing heb je een goed beeld van wat bikepacken inhoud of in ieder geval in kan houden. Natuurlijk is er alle ruimte voor vragen!

Naast bovenstaande lezingen bied ik ook lezingen of workshops op maat.
Voor het aanvragen van een lezing,meer informatie of overlegkunt u
contact met me opnemen via heravanwillick@gmail.com

Scroll to Top